Statusbesiktning Stockholm

En statusbesiktning är en skräddarsydd undersökning av en fastighet där vi dokumenterar dess skick och eventuella framtida risker med rekommendation på lämpliga åtgärder.


Vad är en statusbesiktning?

En statusbesiktning är en grundlig undersökning av en fastighet där vi dokumenterar fastighetens skick i allmänhet. Vi pekar också ut framtida risker och rekommenderar lämpliga åtgärder för dem. Vi gör alla typer av besiktningar på villor, lokaler, hotell och bostadsrättsföreningar.

Med en statusbesiktning uppfyller du försäkringsbolagens krav, om du till exempel vill anmäla en skada på din fastighet. Du får en bedömning av fastighetens och dess olika delars beräknade livslängd och kan renovera och förstärka det som behövs i god tid och på så sätt undvika stora framtida utgifter.

Under en statusbesiktning kontrolleras följande:

  • Tak, väggar och allt annat på husets utsida
  • Uthus och tillbyggnader.
  • Badrum, stammar, rör och avlopp.
  • Konstruktionsfel och försäkringsärenden.
  • Status inför renovering.

 

Vem utför en statusbesiktning?

En statusbesiktning utförs av en av våra certifierade besiktningsmän med gedigen branscherfarenhet, specialiserad i konstruktion och byggskador. Alla våra besiktningsmän har en ansvarsförsäkring och är godkända av SBR samt certifierade av KIWA och Rise. BBSAB:s besiktningsmän genomför statusbesiktning i Stockholm med omnejd.

 

Hur går en statusbesiktning till?

En certifierad besiktningsman genomför statusbesiktningen och du som beställare får ett professionellt utlåtande från en opartisk och dokumenterad tredje part. Uppdraget omfattas alltid av en ansvarsförsäkring som sträcker sig upp till två år efter utfört uppdrag.

 

Vad kostar en statusbesiktning i Stockholm?

Hos oss på Besiktningsbolaget i Stockholm kostar en statusbesiktning från 6000 kr (inkl. moms). Priset för en statusbesiktning beror på hur stor fastigheten är.

Kontakta oss

Omdömen