Lägenhetsbesiktning Stockholm

En lägenhetsbesiktning ger en opartisk och professionell bedömning av lägenhetens skick och status innan den säljs. Vi på Besiktningsbolaget erbjuder besiktning av din – eller din blivande – lägenhet i Stockholm och på andra ställen.


Besiktning av lägenhet i Stockholm – detta ingår

En lägenhetsbesiktning är bra för både den som säljer och den som köper lägenheten. När ett certifierat proffs besiktigar en lägenhet görs en grundlig okulär besiktning för att säkerställa att inga oförutsedda kostnader dyker upp i framtiden. En särskild noggrann kontroll görs av delar där det riskerar att uppstå fuktskador, det vill säga våtrum och kök. Besiktningsmannen och säljaren går också igenom handlingar som rör renoveringar och ändringar, liksom ritningar och tekniska beskrivningar.

  • Fuktindikation i våtrum och kök.
  • Genomgång av handlingar som ritningar eller tekniska beskrivningar.
  • Okulär besiktning av alla tillgängliga utrymmen, inklusive våtrum.
  • Riskanalys av brister som inte framkommit vid den okulära besiktningen.

Dessutom går vi tillsammans med säljaren igenom eventuella renoveringar, reparationer eller skador som varit i lägenheten tidigare.

 

Vad betyder ”i befintligt skick”?

När du köper en lägenhet i befintligt skick innebär det att du inte kan reklamera skador eller problem i efterhand. Den som ska köpa ett hus eller en lägenhet har emellertid undersökningsplikt, vilket innebär en skyldighet att undersöka fastigheten noga innan du tillträder den – annars har du ingen rätt att åberopa ”dolt fel” om det skulle visa sig att något i lägenheten inte är som det ska. Boka en lägenhetsbesiktning i Stockholm idag så hjälper vi dig undvika ovälkomna överraskningar.

 

Vad betyder ”dolt fel”?

Ett dolt fel är ett fel som fanns redan när du köpte lägenheten och som du inte kunde upptäcka vid en noggrann besiktning innan köpet. Ett exempel på ett dolt fel kan vara ett läckage i ett felaktigt tätskikt under kaklet i ett nyligen renoverat badrum. I en husaffär är säljaren ansvarig för eventuella dolda fel i tio år efter tillträdet.

 

Vad kostar en lägenhetsbesiktning i Stockholm?

Hos oss kostar en lägenhetsbesiktning från 5900 kr (inkl. moms). Priset för en lägenhetsbesiktning varierar beroende på hur stor bostaden är. Våra besiktningsmän är certifierade och har omfattande branschvana, och vi får genomgående bra betyg av våra kunder. Om du letar efter någon som kan besikta en lägenhet i Stockholm har du kommit helt rätt!

Kontakta oss

Omdömen