Lägenhetsbesiktning

En lägenhetsbesiktning ger en opartisk och professionell bedömning av lägenhetens skick och status innan ett köp genomförs.


Vad är en lägenhetsbesiktning?

En lägenhetsbesiktning ger en opartisk och professionell bedömning av lägenhetens skick och status innan ett köp genomförs. I en lägenhetsbesiktning görs en grundlig okulär besiktning där besiktningsmannen säkerställer att inga oförutsedda kostnader dyker upp i framtiden.

Detta ingår i en lägenhetsbesiktning:

  • Fuktindikation i våtrum och kök
  • Genomgång av handlingar som tex. ritningar eller tekniska beskrivningar
  • Okulär besiktning av alla tillgängliga utrymmen, inklusive våtrum
  • Riskanalys av brister som inte framkommit vid den okulära besiktningen

Övriga upplysningar från säljaren gällande renoveringar, reparationer eller skador

Kontakta oss
Vad kostar en lägenhetsbesiktning?
expand_more

Pris från 5900 kr (inkl. moms). Priset för en lägenhetsbesiktning varierar beroende på hur stor bostaden är.

Hur går en lägenhetsbesiktning till?
expand_more

I en lägenhetsbesiktning görs en grundlig okulär besiktning där besiktningsmannen, tillsammans med köparen, går igenom alla lägenhetens rum samt de handlingar som säljaren har tillgängliga, exempelvis gjorda renoveringar eller ändringar i lägenheten. Besiktningen innefattar även en okulär besiktning samt en fuktindikering i lägenhetens riskområden, vilket inkluderar våtrum och kök samt andra utrymmen där misstanke om fukt finns.

Vad betyder ”i befintligt skick?”
expand_more

När du köper en lägenhet i befintligt skick innebär det att du i efterhand inte kan reklamera skador eller problem efter att kontraktet är påskrivet. Därför är det viktigt att du genomför din undersökningsplikt innan köp. Boka en besiktningsman idag så hjälper vi dig med din undersökningsplikt.

Omdömen