Tvåårsbesiktning Stockholm

Innan den tvååriga reklamationstiden löpt ut är det klokt att göra ytterligare en besiktning, en så kallad garantibesiktning, av det nybyggda huset.


Vad är en tvåårsbesiktning?

En tvåårsbesiktning, även kallad garantibesiktning, ger en grundlig genomgång av fastigheten och säkerställer att eventuella fel rättas till innan reklamationstiden på två år löper ut.

Vi rekommenderar att du gör en besiktning av den nybyggda fastigheten innan reklamationstiden gått ut, eftersom det fortfarande är byggföretagets ansvar att rätta till eventuella fel som uppstått under första boendeperioden. Efter att vi har utfört garantibesiktningen levererar vi en besiktningsrapport som innehåller alla nyfunna fel och avvikelser som orsakats av entreprenören.

Vid besiktningstillfället ska både du som beställare och en representant för entreprenören vara med. BBSAB:s certifierade besiktningsmän utför garantibesiktningar i Stockholm med omnejd.

 

Vad kollas på en tvåårsbesiktning?

När vi utför garantibesiktning i Stockholm gör vi en grundlig genomgång av hela fastigheten för att se hur den påverkats av den första tiden i bruk. Man gör i princip på samma sätt för bostäder som kontors- och andra näringslokaler. I tvåårsbesiktningen ingår en noggrann kontroll av

  • tak
  • fasader
  • komplementbyggnader
  • samtliga invändiga utrymmen.

 

Vad kostar en tvåårsbesiktning i Stockholm?

Hos oss kostar en tvåårsbesiktning från 7900 kr (inkl. moms). Det vanligaste är att det är byggherren som beställer garantibesiktning och ser till att den genomförs.

Kontakta oss

Omdömen