Boka en överlåtelsebesiktning i Stockholm

Ska du köpa eller sälja hus eller lägenhet? Då kan det vara läge att fundera på en överlåtelsebesiktning. Det kallas ibland husbesiktning och är en byggteknisk undersökning som utförs vid försäljning eller köp av villor och fritidshus.


Varför göra en besiktning?

När du låter oss på Besiktningsbolaget i Stockholm göra en överlåtelsebesiktning av huset eller lägenheten får du en tydlig överblick över husets skick. Vi hittar och rekommenderar de saker du eventuellt behöver åtgärda. Med en överlåtelsebesiktning minskar du risken för att det ska dyka upp tråkiga – och kostsamma – överraskningar i efterhand.

 

För dig som ska köpa

När du är på gång att köpa kan du boka en besiktning av hus, bostadsrätt eller fritidshus av en av våra besiktningsmän. Som köpare har du en lagstadgad skyldighet att undersöka husets skick. Detta brukar kallas för undersökningsplikt. Genom att utföra – eller genom att låta Besiktningsbolaget i Stockholm utföra – en överlåtelsebesiktning uppfyller du denna plikt. Men framför allt får du veta mycket mer om bostaden du är intresserad av så att du kan planera och budgetera bättre.

Något som är viktigt att tänka på är hur mycket el och värme kommer att kosta i ditt nya hem eller fritidshus. Med en energideklaration får du koll på läget.

 

För dig som ska sälja

Även du som ska sälja har skyldighet att hålla koll på husets eller lägenhetens skick. Genom att göra en överlåtelsebesiktning uppfyller du denna så kallade upplysningsplikt och undviker därmed eventuella framtida tvister. Du som säljare kan nämligen hållas ansvarig i upp till tio år efter du sålt din fastighet. Men med en överlåtelsebesiktning utförd av oss behöver ingen säljare i eller runt Stockholm oroa sig.

När du har gjort din överlåtelsebesiktning kan du som extra säkerhet teckna en så kallad dold fel-försäkring. Det kan du läsa mer om i våra under Köpargenomgång.

 

Trygg överlåtelsebesiktning i Stockholm

En överlåtelsebesiktning utförs av någon av våra certifierade besiktningsmän med gedigen branscherfarenhet. Alla våra besiktningsmän har ansvarsförsäkring och är godkända av SBR och certifierade av både KIWA och Rise. Besiktningsbolaget i Stockholm AB genomför överlåtelse- och andra besiktningar i Stockholm med omnejd.

 

Vad innebär ”undersökningsplikt”?

Som köpare av ett hus eller fastighet har man en långtgående undersökningsplikt då man köper lägenheten i befintligt skick. Det innebär att du som köpare enligt lag är skyldig att undersöka fastigheten noga innan du tillträder den, annars har du ingen rätt att åberopa ett så kallat dolt fel.

 

Vad innebär ”upplysningsplikt”?

Som säljare av ett hus eller fastighet är man ansvarig att berätta för köparen om de fel och brister som man känner till och som köparen kan ha svårt att upptäcka vid sin egen undersökning. Boka besiktning hos oss på Besiktningsbolaget Stockholm så hjälper vi dig.

 

Vad kostar en överlåtelsebesiktning?

Pris från 9500 kr (inkl. moms). Priset för en överlåtelsebesiktning kan variera beroende på fastighetens storlek och om du önskar lägga till fukt- och riskkonstruktionskontroll á 3900 kr (inkl. moms).

Kontakta oss

Omdömen